Att utföra badrumsrenovering i Stockholm

Att utföra badrumsrenovering i Stockholm

ATT Utföra badrumsrenovering i Stockholm – steg för steg

Att utföra badrumsrenovering i Stockholm är oftast ett stort projekt. Så här utför vi en badrumsrenovering i Stockholm med duktiga hantverkare och en erfaren projektledare. Stegen kan skilja sig något beroende av vilka arbetsinsatser ditt badrum kräver.

  1. Täckning av alla ytor som skall skyddas under badrumsrenoveringen. Installation av skydds plast, blixtlåsdörr m.m. Detta kallar vi för etablering. En erfaren projektledare samordnar alla arbeten med inblandade hantverkare. Renoveringen kan då flyta smidigt, från start till färdigt badrum. Om det mot all förmodan skulle uppstå hinder på vägen, tar projektledaren direkt kontakt med kunden. Och löser problemen på smidigaste sätt.
  2. Avstängning av vatten och el, demontera badrumsmöbler och VVS installationer inkl. sanitet (tvättställ, toalett, dusch, badkar, blandare osv.)
  3. Rivning av alla ytskikten (kakel, våtrumsmatta, skrivmaterial på väggar, undertak osv.). Städning och bortforsling av allt byggavfall. Det finns oftast VVS arbeten inplanerade med att byta ut golvbrunnen. Flytta avloppsrör eller dragning av infällda VVS rör och nya el ledningar osv.
  4. Putsning av väggar och installation av våtrums gips. Bygge av nytt innertak och installation av infällda spotlights. Installation av golvvärme och övriga el-installationer. Målning av taket, avjämning och flyt spackling av golv (med godkänt fall mot golvbrunnen).
  5. När ovanstående arbeten är klara, utförs installation av tätskiktsystemet som idag består av vattentät våtrums folie. Dessa installeras på både golv och väggar ,för att fuktsäkra hela badrummet. Ur försäkringsbolagens perspektiv är detta arbete det allra viktigaste momentet vid en badrumsrenovering. Och som bör utföras av certifierade hantverkare för att din hemförsäkring ska gälla. Tätskiktsystemen vi installerar är noggrant utvalda och testade. För att hålla för normala påfrestningarna under 30 års tid (vilket motsvarar den normala livslängden för ett badrum).
  6. När badrummet börjar ta form, kommer läggning av kakel och klinker (plattsättningen). Här krävs god yrkesvana, för att uppnå bästa slutresultat. För den som saknar erfarenhet av plattsättning blir resultat oftast sämre och kan medföra onödigt merarbeten, om kakel måste läggas om.
  7. När ditt badrum är belagt med kakel och klinker, utförs sättning av fog och silikon (mjukfog). Sedan installeras badrumsmöbler, VVS och sanitetsvaror. Installation av duschdörrar och beslag. Installation av belysning och strömbrytare. Installera handduks tork och termostat till golvvärme (om du valt detta). Installation av klackfoder runt dörren, bygge av ny badrumströskel osv.
  8. En sista genomgång av badrummet samt eventuella små justeringar som ibland kan vara nödvändiga för estetiskt och snyggt slutresultat.
  9. Sedan är ditt nya badrum klart!

Viktigt! Om du har valt elektrisk golvvärme så måste du vänta minst 28 dagar (efter att badrummet är färdigställt) innan du kan sätta på den.

Kontakta oss för en prisvärd offert!

Idag finns många företag som erbjuder badrumsrenovering i Stockholm och vi är en av dessa, fast med spetskompetens. Vi ser alltid till att alla arbetsmoment blir korrekt utförda, så att du blir nöjd och din hemförsäkring gäller mot eventuella olyckor även i framtiden!

Kontakta oss för ett gratis offertbesök, där vi tittat på ditt befintliga badrum och tillsammans går igenom dina renoveringsplaner. Så lovar vi att du får ett konkurrenskraftigt pris på din badrumsrenovering!