Lägenhetsrenovering i Stockholm

Att förnya i hemmet ligger ofta högt på mångas önskelista! Oavsett vilken typ av renovering du vill göra så kan vi färdigställa den kostnadseffektivt enligt gällande branschregler. Vi har hjälpt många att förverkliga sina renoveringsdrömmar när det kommer till Lägenhetsrenovering i Stockholm.

Våra tjänster inom lägenhetsrenovering omfattar:

 • Rivningsarbeten
 • Snickeriarbeten
 • Målningsarbeten
 • Golvläggning och golvslipning
 • Köksrenovering
 • Badrumsrenovering
 • VVS arbeten enligt Säker Vatten
 • Installation av tätskikt & plattsättning (kvalitetsdokument)
 • Elinstallationer (av behöriga El företag)
 • Ventilationsarbeten
 • Tillverkning och installation av stenbänkar

Noggrann planering är en stark grund till ett lyckat resultat vid lägenhetsrenovering Stockholm!

En lägenhetsrenovering är ett stort projekt som kräver noggrann planering, många yrkesgrupper kan vara inblandade och då är det också viktigt att alla arbeten sker i rätt ordning. Det ingår oftast många arbetsmoment i en lägenhetsrenovering såsom VVS installationer , El installationer, målning- & underarbeten, snickeriarbeten, plattsättning osv.

Vilka krav ställer ditt försäkringsbolag vid renovering i Stockholm?

Om man utför en badrumsrenovering eller VVS arbeten på egen hand utan yrkescertifiering, så kan man förlora allt skydd om olyckan skulle vara framme.

Planering i steg för steg vid renovering i Stockholm

Lägenhetsrenovering ritning

Kostnad lägenhetsrenovering i Stockholm

Bra planering är grunden till ett bra slutresultat. Noggrann planering är A och O för att undvika att fastna i ett renoveringsprojekt som drar ut på tiden. Det kan vara svårt och kostsamt att göra ändringar när renoveringen väl är igång.
Se därför till att ni har en ordentlig ritning från början så sparar ni både tid och pengar.

Prioriteringar vid lägenhetsrenovering i Stockholm

Gå igenom vilka behov ni har och hur ni vill utnyttja alla utrymmen.

Funktionalitet och lättstädat är alltid bra ledord för både badrum och kök. Kontrollera placering på samtliga el-uttag, vilken typ av belysning ni vill ha, vid mörkare färgton på väggar är det exempelvis smart att välja starkare ljuskällor.

Om ni bor i ett äldre hus, så kan det exempelvis vara lönsamt att göra ett stambyte när ni ändå är igång med att renovera badrummet eller köket.
Gjutjärn stammar har normalt en livslängd på ca: 40–50 år, det kan bli onödigt kostsamt att behöva renovera igen om gamla stammar börjar läcka.

Kostnad för lägenhetsrenovering i Stockholm

Sätt ihop en egen budget till renoveringen, hur mycket eran renovering kommer att kosta i material- och arbetskostnader. Priset för en lägenhetsrenovering i Stockholm blir lättare att beräkna om man delar upp alla kostnader. exempel: kostnad för golvarbeten + material, kostnad för målning + material, kostnad för VVS arbeten, kostnad för köksrenovering + material, kostnad för badrumsrenovering + material osv.

Tänk långsiktigt när ni beräknar materialkostnader

 • Om ni vill bo kvar en längre tid i bostaden och att den ska bibehålla sitt värde kan det vara klokt att välja slitstarka golvmaterial och vitvaror, blandare, sanitetsvaror, duschdörrar m.m. som har bra kvalitet. Att köpa billiga material kan bli dyrt i slutändan, om det man installerat inte håller måttet. Köp därför hellre varor från kända varumärken, som håller i många år. Läs gärna på olika forum om vad andra tycker och har för erfarenhet av produkter som ni är intresserade av.
 • Det kan också vara bra att tänka på vad en eventuell köpare skulle uppskatta, om ni funderar på att sälja bostaden inom några år.
 • För starka färger på väggar brukar inte vara så attraktiva för eventuella köpare.

Glöm inte att kontrollera vilka krav din bostadsrättsföreningen ställer vid renovering!

Att begära in offerter vid renovering i Stockholm?

Begär in offerter från minst ett par olika företag, med material och arbetskostnader specificerade var för sig. Fråga gärna efter referenser från hantverkaren innan du bestämmer dig för att anlita dom, kontrollera även om dom har giltig entreprenadförsäkring och att företaget innehar F-skattsedel.

Val av hantverkare till din renovering i Stockholm

Det kan vara svårt att hitta rätt hantverkare om ni enbart fokuserar på priset. Du bör söka kvalitets säkrade hantverkare, särskilt till VVS arbeten och badrumsrenovering som kräver professionell kompetens. VVS montörer som är utbildade enligt Säker Vatten, erfarna plattsättare som utfärdar ett giltigt kvalitetsdokument, El-företag som är behöriga enligt elsäkerhetsverket osv.

Skriv ett avtal med entreprenören, med ett fast pris på arbeten och material, vissa materialkostnader exempelvis dolda material som finns i väggar och golvbjälklag kan vara svåra att beräkna.

ROT-avdraget gör eran renovering billigare 2022?
Kontrollera om ni har rätt till ROT-avdrag vid renoveringen och hur mycket ni har kvar att utnyttja. Enligt skatteverkets regler får man rot-avdrag på hela arbetskostnaden med högst 50.000 kr per person/år, rot-avdraget är max 30% av den totala arbetskostnaden, om ni är 2 personer som äger bostaden så har ni normalt rätt till 100 000 kr i rot-avdrag om den totala arbetskostnaden hamnar på ca: 338 000 kr inkl.moms, ni betalar då endast 238.000 kr efter preliminärt rot-avdrag för alla arbetskostnader.

Vi levererar skräddarsydda stenbänkskivor från Svensk fabrik!

Lägenhetsrenovering i Stockholm kök
köksrenovering Stockholm

Vi säljer måttanpassade stenbänkar som normalt installeras efter 5-7 arbetsdagar. Läs mera om våra stenbänkar på www.stenbänkstockholm.se

Kontakta oss när du behöver professionell hjälp med din renovering i Stockholm.

Vi ser alltid till att arbetet utförs korrekt så att din hemförsäkring även gäller i framtiden, mot eventuella skador och olyckor.

Kontakta oss och boka in ett kostnadsfritt offertbesök, så lovar vi att du får en konkurrenskraftig offert!  Ring oss på mobil 076 70 90 433