Renoveringsguide badrumsrenovering Stockholm

Många har oftast en vision om hur deras nya badrum kommer att se ut, när badrumsrenovering väl är klar. Det kan dock ibland vara svårt att förena den visionen med vad man faktiskt kan åstadkomma i sitt badrum. Denna renoveringsguide badrumsrenovering Stockholm hjälper dig att gå igenom vissa av begreppen!

En guide om badrumsrenovering i Stockholm

Badrummen är ofta unika och därför kan de även ha begränsade förutsättningar till renovering. Vissa idéer kan se bra ut på exempelvis en skiss men när dom måste anpassas till en begränsad yta, så kanske planlösningen inte blir så bra som man tänkt sig då exempelvis toaletten hamnar för nära väggen osv.

Att planera en badrumsrenovering i Stockholm

En bra planering är alltid grunden till en lyckad och prisvärd badrumsrenovering. Planeringen är även viktig för att minimera risken att kostnaden ökar för en badrumsrenovering. Planera därför badrummets olika delar noggrant, placera ut alla sanitetsvaror och möbler på en skalenlig ritning. När renoveringen väl är igång så kan det vara svårt att göra ändringar, det kan även bli onödigt kostsamt att dra om elkablar, avloppsrör, vatten ledningar osv.

Planering är grunden till en lyckad renovering!

Prioriteringar: Gå noga igenom era behov, vilka funktioner ni vill ha i badrummet och hur vill ni utnyttja ytorna. Spara bilder på lösningar och design som tilltalar er, från hemsidor, tidningar och kataloger. Skapa sedan en mood-board med färger och stilar som ni gillar, ta med alla detaljer (inredning, möbler, sanitet osv.) som ni tycker om.

Funktionalitet

Lättstädat är alltid bra ledord för ett badrum, typ av duschlösning, typ av belysning, el uttag vid spegeln, tvättmaskin osv

Vi hjälper dig gärna att förverkliga dina badrumsdrömmar. Vi har gedigen erfarenhet av att renovera badrum i Stockholm och självklart har vi även goda referenser! Kontakta oss när du söker professionell badrumsrenovering i Stockholm till bra priser!

badrumsrenovering på Södermalm
Referensbild: Badrumsrenovering på Södermalm

Se till att du har en bra ritning från början, så sparar du både tid och pengar vid badrumsrenoveringen. Kontrollera även att allt du har planerat är genomförbart och att du får ett godkännande från bostadsrättsföreningen. Ovanstående bild visar exempelvis en badrumsrenovering på Södermalm i Stockholm där vi hjälpte kunden med både planering och materialval.

Om du bor i hus med äldre gjutjärn stammar, så kan det vara lönsamt att göra ett stambyte när du ändå är igång med att renovera badrummet. Gjutjärn stammar har normalt en livslängd på ca: 40–50 år, det kan bli onödigt dyrt att behöva renovera igen om stammen rostar sönder efter något år och du får vattenskador i bostaden.

Beräkna kostnad badrumsrenovering i Stockholm

Beräkna kostnad för din badrumsrenovering i Stockholm, gör i ordning en ordentlig budget för din badrumsrenovering, hur mycket din badrumsrenovering kommer att kosta i material- och arbetskostnader. Kostnaden för badrumsrenoveringen blir lättare att beräkna och överblicka om du delar upp alla kostnader.

Exempelvis: kostnad för material du själv köper och kostnader för material som entreprenören köper, kostnad för bortforsling byggavfall, kostnader för arbeten, hur mycket ROT-avdrag du har kvar att utnyttja osv.

Tänk långsiktigt när du planerar att renovera badrum i Stockholm.
Planerar du att bo kvar i bostaden en längre tid eller vill du sälja inom något år?
Det kan vara klokt att tänka på vad en eventuell köpare i framtiden skulle uppskatta i badrummet, om du funderar på att sälja och därmed skapa ett mervärde.

Se till att välja material och färger som du kommer att trivas med på längre sikt, mörka kakelplattor på väggar brukar exempelvis inte vara så attraktivt för eventuella köpare, det är säkrare att välja ljusa färger till väggar då badrummet upplevs större. Bra belysning är också viktigt i ett badrum, modern LED belysning med justerbar färgtemperatur kostar bara någon hundra lapp mer än en vanlig LED spott, dessutom är dom ofta även kompatibla med Google-home appen.

Tänk långsiktigt när du köper produkter!

Renoveringsguide badrumsrenovering Stockholm – Tänk även långsiktigt när du beräknar materialkostnader, se till att köpa produkter med bra kvalitet! Välj hellre produkter (blandare, möbler, toalettstol, duschdörrar etc.) som håller länge. Sök gärna på olika forum om vad andra tycker och har för erfarenhet av produkter du vill köpa till din badrumsrenovering.

Eget arbete – Renovera badrum Stockholm:

Vilka arbeten vill du utföra själv och vilka arbeten vill du anlita hantverkare till. Köra bort byggavfall eller köpa sanitetsvaror, kakel, klinkers, fog, duschdörrar osv. är kanske några arbetsuppgifter du klarar av själv. Det är viktigt att rådfråga plattsättare i Stockholm, om det kakel/klinkers som du vill köpa, passar till just ditt badrum. Samtliga underarbeten, tätskiktsarbeten, plattsättning, bygge av väggar samt VVS-arbeten ska du alltid överlåta till professionella och utbildade hantverkare.

Förutsättningar – Renoveringsguide badrumsrenovering Stockholm:

Glöm inte att kontrollera med din bostadsrättsförening vilka krav dom ställer vid en badrumsrenovering i Stockholm.

  • Ska VVS arbeten utföras av en rörmokare som har utbildning enligt Säker Vatten?
  • När är stammen bytt eller planerar föreningen att byta stammen inom något år?
  • Måste ventilationen kompletteras när du vill ha nytt undertak?
  • Finns jordfelsbrytare vid el-centralen?
  • Vilka regler ska hantverkarna förhålla sig till när dom utför badrumsrenoveringen?
Renoveringsguide Badrumsrenovering Stockholm
Badrumsrenovering i Stockholm – Referensbild från tidigare renovering 2017

Val av badrumsfirma i Stockholm

Renoveringsguide Badrumsrenovering Stockholm – Att välja företag till din badrumsrenovering.
Nu gäller det att hitta pålitliga och kunniga hantverkare, särskilt för plattsättning och viktiga tätskiktsarbeten samt VVS arbeten som kräver professionell kompetens. Det kan vara svårt att hitta rätt hantverkare om du enbart fokuserar på priset.

Det är viktigt att företaget du anlitar har koll på vilka regler och riktlinjer som gäller för 2021 när det kommer till att bygga våtrum på ett säkert sätt. Att välja ett företag som renoverar ett badrum på 2 veckor (där väggar måste putsas) kan vara riskabelt eftersom fukt kan bli kvar i väggar, fukt som också kan ”vandra” till grannar och avgränsande rum utan att man upptäcker detta, fukten kan även bilda farligt mögel i väggar och förorena luften i hela bostaden.

Offert badrumsrenovering i Stockholm

Begär sedan in offerter från olika företag, med material och arbetskostnader specificerade var för sig. Dom stora byggvaruhusen i Stockholm brukar också kunna ordna en offert som du sedan kan jämföra andra offerter du får.

Vid en badrumsrenovering ska entreprenören alltid kontrollera att underlagen och ytskikten är tillräckligt torra innan tätskikten installeras. Detta är tyvärr något som en del badrumsfirmor inte tänker på när dom utför badrumsrenovering för snabbt. Torktider är därför alltid viktiga att ta hänsyn till så att du får en säker levnadsmiljö.

Du bör alltid välja kvalitets säkrade hantverkare. VVS montör som är utbildad enligt Säker Vatten. Utbildade plattsättare som utfärdar ett giltigt kvalitetsdokument osv. Kontrollera även att företaget har giltig entreprenad försäkring och F-skattsedel.

Skriv sedan ett avtal med badrumsfirma i Stockholm, med fast pris på arbete och material. Vissa material i väggar eller golvbjälklag kan dock ibland vara svåra att beräkna, det gäller exempelvis VVS material vid byte av gjutjärns avlopp, regelverk i väggar, brandisolering osv.

Kontakta oss vid badrumsrenovering i Stockholm!

Badrumsrenovering i Solna
Badrumsrenovering Solna – Referensbild från tidigare renovering 2019

Vi är din trygga partner inom badrumsrenovering i Stockholm! Köksrenovering i Stockholm Vi har spets-kompetens inom renovering i Stockholm och vi ser alltid till att arbeten blir korrekt utförda, enligt gällande branschregler. Kontakta oss idag för en gratis offertbesiktning av ditt befintliga badrum, så lovar vi att du får en konkurrenskraftig offert av oss!