Planeringsguide vid renovering

Planeringsguide vid renovering – Gå igenom vilka behov du har och hur du vill utnyttja alla utrymmen. Spara bilder på design som tilltalar dig, skapa sedan en sk. mood-board med färger och stilar som du tycker om. Ta med allt som du vill prioritera till din renovering.

Planeringen är ytterst viktig när du vill lyckas !

En tydlig ritning och en bra renoveringsplan är grunden till en lyckad renovering.
Noggrann planering är också viktigt för att ditt renoveringsprojekt inte ska dra ut på tiden.

Mät och planera rummens alla ytor, planera vart alla möbler skall stå. När väl renoveringen är igång så kan det vara svårt att göra ändringar i renoverings planen. Se därför till att ha en ritning med alla mått från början, det sparar du både tid och pengar på. Med en ordentlig ritning är det nämligen enkelt att kontrollera om dina idéer är genomförbara i bostaden.

Kontakta oss, vi hjälper gärna till att planera din renovering!

Planeringsguide vid renovering – beräkna en RIMLIG budget

Gör i ordning en rimlig budget, hur mycket din renovering kommer att kosta i material- och arbetskostnader. Innan du kan beräkna din budget bör du ha en klar bild över vilka arbetsinsatser din renovering kräver. Skriv en prioriteringslista över vilka arbeten och materialval du vill prioritera när du renoverar en lägenhet. För det underlättar eventuella ändringar, om din budget inte skulle räcka till.

  • Det kan vara klokt att tänka långsiktigt när du beräknar materialkostnader till din renovering. Vill du bo kvar en längre tid i lägenheten så kanske du också vill att den ska bibehålla sitt värde, då kan det vara klokt att köpa produkter som håller länge.
  • Välj vitvaror, köksblandare, inredning, golv m.m. med bra kvalitet.
    Att köpa billiga produkter kan bli dyrare i slutändan, om det du köpt inte skulle hålla måttet. Köp hellre produkter från kända tillverkare som ofta erbjuder bra garantier.
  • Det är också klokt att tänka på vad en eventuell köpare skulle uppskatta, om du funderar på att sälja lägenheten. Exempelvis ett extra sovrum, parkettgolv istället för laminatgolv, allt som ökar värdet och standarden på bostaden.

Planera din renovering smart – Kontrollera alla förutsättningar

Planeringsguide vid renovering – Innan du påbörjar din renovering är det avgörande att noggrant kontrollera alla förutsättningar. Speciellt när det kommer till ventilationen, är det viktigt att se till att den är tillräcklig och anpassad för ditt renoveringsprojekt. Detta är särskilt relevant om du planerar att flytta kök eller badrum till en annan plats i hemmet, eftersom dessa utrymmen kräver en specifik typ av ventilation.

Optimera ventilationen för bättre inomhusmiljö

Ventilationen i din bostad är utformad för att ge rätt luftflöde och luftkvalitet i olika delar av hemmet. Genom att placera tilluft och frånluft på strategiska platser, säkerställer du att frisk luft kommer in där det behövs mest och att förorenad luft effektivt ventileras ut. Detta är särskilt viktigt i kök, badrum, wc och tvättrum där fukt och lukt kan bli ett problem.

Förbered elsystemet för moderna apparater

Innan du byter ut gamla apparater mot moderna alternativ, som en induktionshäll, är det viktigt att kontrollera elsystemet. Många moderna apparater kräver exempelvis 3-fasanslutning, vilket kan kräva anpassningar i elcentralen för att fungera korrekt och säkert.

Prioritera säkerhet och långsiktig hållbarhet

Att investera i säkerhetsåtgärder som jordfelsbrytare och att överväga att byta ut gamla stammar i äldre hus kan inte bara öka säkerheten utan också förhindra kostsamma problem på lång sikt. Att ta hänsyn till sådana faktorer under din renoveringsprocess kan ge dig trygghet och hållbara resultat för framtiden.

Ta tillvara på lokal kunskap och godkännanden

Prata med dina grannar och rådgör med din bostadsrättsförening för att få värdefull information och säkerställa att din renoveringsplan uppfyller alla krav och förväntningar. Detta kan bidra till att undvika oönskade överraskningar och säkerställa en smidig och godkänd renoveringsprocess.

Kontakta oss för expertvägledning

Behöver du mer vägledning och rådgivning inför din renovering? Kontakta oss idag för att få hjälp och stöd från våra erfarna hantverkare. Vi är här för att se till att din renovering blir så smidig och framgångsrik som möjligt. Låt oss hjälpa dig att förverkliga dina renoveringsdrömmar!